Selasa, 23 Oktober 2012

Minda bawah sedar...

Minda bawah sedar, atau lebih dikenali dengan panggilan mesra, sub-conscious mind. I bet korang mesti pernah dengar sebelum nie. Mengalaminya? sudah tentu lah pernah. Sejak korang seekor sperma lagi dah korang ada minda bawah sedar nie. Eh, itu tipu. Aku pun tak tau sejak bila kita ada minda bawah sedar nie. Mungkin sejak kita ada minda lah rasanya.

Minda tu apa? korang tahu minda tu apa? minda itu adalah mind ok dan bukannya otak. Otak adalah brain. Dan zombie sukakan brain. Minda itu ada dalam brain. Brain itu fizikal manakala minda itu adalah sesuatu yang abstract. Adakah haiwan mempunyai minda? bincangkan.


Apa yang aku tahu, haiwan tidak memiliki akal. So, kalau siapa tak berakal tu, dia adalah haiwan. Heheh. Jangan maraa. Ok la tu aku panggil haiwan. Kalau aku guna term binatang, kan lagi teruk bunyinya. "Haiwan kau!" kedengaran bunyinya sungguh sopan. Cuba kau guna binatang pulakk. "Binatang kau!". Tak kah kasar bunyinya tu? nanti tak pasal-pasal disebabkan kau panggil orang binatang, atas kepale kau pulak tumbuh bintang. Dah la bintang kejora pulak tu.

Ehhhhhhh!! apa aku dah taip nie? sebenarnya aku nak cerita mengenai minda bawah sedar. Aku rasa apa yang aku taip kat atas tu adalah efek pengaruh minda bawah sedar kott. Heheh. Sebab tu aa aku pun tak perasan atau menyedarinya pun sejak bila aku menaip perenggan-perenggan diatas.


Aku bukannya nak beri lecture tentang sub-conscious mind nie sebenarnya. Aku lebih kepada nak mengajak korang duduk mencangkong dan berbincang bersama mengenai isu nie sambil mengeluarkan ketulan-ketulan tahi yang korang ada. Sebab tadi aku baru jer perasan yang aku bertindak dibawah pengaruh minda bawah sedar. Kiranya aku sedar laa akan kehadiran minda bawah sedar nie.

Sebenarnyakan, sampai ke perenggan nie. Aku pun tak tahu sepatah halal pun yang aku update. Sungguh sub-consciousception beteii. Boleh jadi giler aa kalau macam nie. Baik aku lari ke jamban dan luangkan masa setengah jam sambil menghentak-hentak kepala sampai pengsan.

Ok lah, aku nak gi jamban dulu nak hentak kepala. Bye~

6 ulasan:

  1. aku syak kau ni menulis dalam tak sedar diri adelah . hewhew

    maksud aku . minda bawah sedar . eh ?

    eh kejap , minda bawah sedar ni adakah masa tiidur ? sila kemukakan lebih lanjut ya proffff

    BalasPadam
    Balasan
    1. Maaf yerr, prof sedang berak. Harap maklong. I mean, harap mak long yang tolong explainkan. Tak gitu mak long? mak long? eh, mana mak long nie?? D:

      Padam
  2. text pun xbetul dah~ -..-

    BalasPadam
  3. Woi,ko high ka?lyn 'barang' x mbak aku sekali..haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aku bukan setakat embak kawu sekali. Duak kali aku embak kawu. Kawu ya sekda reply. Heh!

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...