Sabtu, 27 Oktober 2012

Aku mengidam...

Tajuk memang tak boleh nak dramatik lagi kan?

Sebelum itu, aku nak bagitau, aku tak pregnant ok. Dan aku masih lagi perawan. Keperawanan aku belum dicabul lagi. Opps! korang ingat bini korang jer yang pandai mengidam? aku pun pandai gak. Cuma kadang-kadang agak pelik sikit. Eh, ader ker orang mengidam normal? semua pelik kan? mak aku pernah citer, masa dia mengandungkan aku dulu, dia mengidam durian. Korang kan tahu dulu durian nie bermusim. Terpaksa laa bapak aku carikan durian. Hahah. Haduii~

Tapi kali nie, aku pulak mengidam. Dah ler mengidam yang bukan-bukan. Korang pun tahu kan, entri semalam aku ada citer yang aku demam. Aku rasa disebabkan demam tu laa lidah aku nie agak sensitip sikit. Ader jer benda yang die nak cari. Kalau tak layan, nanti merajuk pulakk.  So, nak tak nak, terpaksa laa aku turuti. Huhu~


Memula aku mengidam gula gula Sochews yang perisa strawberry. Entah macam mana, out of sudden aku boleh teringat dengan gula gula nie. Lepas tu lidah aku macam dapat rasa jer rasa gula gula tu. Nak tak nak, kene laa cari kan. Nasib baik dekat kedai runcit tak jauh dari rumah aku ada jual. Aku sogok anak buah aku, mintak dieorang tolong belikan. Susah jugak nak explain dengan dieorang. Aku siap lukis lagi dekat kertas plus mention nama gula-gula tu. Last-last jumpa gak. Cuma yang buat aku terperanjat boboi tu sebab kulit gula gula tu dah bertukar. Kaler hijau dengan gambar strawberry. Dulu kaler merah jer. Gula gula nie ada banyak perisa tapi aku prefer strawberry. Sampai mengidam ler pulakk. -.-'

Sekenli, aku mengidam laksa. Peh! petang petang pulakk tu. Mana pulak nak cari, kan? aku bawak Miss S sekali. Akceli, alasan jer tu. Sebenarnya nak jumpa Miss S. Hik3. Rindu aa. Semalam tak dapat jumpe. Aku demam. Kitorang pusing-pusing jalan-jalan cari makanan. Cari punya cari, tak gak jumpa jumpa. Sampai aku call member aku, tanya kat mana ada jual laksa yang sedap. Dia pun tak tahu gak. Huhu~ dah la kedai banyak tutup. Maybe sebab tengah mode raya kott. Akhirnya, dikala hampir nak give up, kitorang jumpa gak apa yang dicari. Really thanks to Miss S sebab ajak aku pergi sana. Plus, time tu aku sempat gak beli sim kad digi baru. Aku beli Digi Easy plan baru. Alaa, yang free call 24 jam tu. Tapi next time lah aku citer. Huhu~

Cakap pun tak guna kalau takde bahan bukti. Biar aku kemukan evidence sikit. Huhu~


Heheh. Again, aku nak ucapkan thank you dekat Miss S sebab sudi temankan aku tadi. Huu~ i really appreciate it. Lebiu~ eh eh? hik3.

Ok lah, nak sambung main twitter ah. Babai~ >.<


4 ulasan:

  1. ko buat aku rasa lapar je malam2 ni..hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahah. Sila tahan napsu andaaaa!! >.<

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...