Isnin, 15 April 2013

Jum WeChat!


Beberapa harini, aku dah dilanda kegilaan WeChat. Sebenarnya aku memula tak berminat nak main tapi lepas tengok iklan lakonan Shaheizy Sam dan Lisa Sughihani, aku rasa macam nak try jer. Aku ingatkan WeChat ni sama macam Whatsapp tapi tak. Not exactly the same. Part yang best tu dia punya konsep macam Walkie Talkie. Kira macam Push To Talk laa. Kau kena tekan, cakap ape bende jer meses yang kau nak sampaikan dan lepas tu hantar. Ko boleh ulang main balik rakaman suara tu tadi.


Apa yang kelakarnya adalah bila ko dengar rakaman suara sendiri. Aku tak pasti aa korang rasa macam mana tapi bagi aku sendiri aa kan, suara aku agak pelik dan kelakar. Tapi Miss S kata suara aku macam biasa jer. Tu yang aku pelik tu. Mungkin sebab aku jarang call diri sendiri. Takpe, next time aku biasakan calling calling diri sendiri bila aku bosan dan tak tahu nak buat apa.

Selain tu, korang boleh capture moment korang. Haa yang ni aku tak try lagi. Maybe later aku capture moment yang terindah dalam mangkok jamban, boleh? lepas tu kalau tak silap boleh komen-komen macam Pesbuk.

Video call? tu aku tak tahu. Huhu~ bagi aku explore dulu, okay.

Ok, lah. Until next time bebeh. Nak sambung WeChat jap. Eh, maksud aku buat keje. Lalalalala~

*Peh! post yang ke-101 untuk blog nih. Motip aku bagitau? entah!

2 ulasan:

  1. haaa yg moment tu aku x psti buat mcm mana .

    BalasPadam
    Balasan
    1. Same la. Aku belum try lagi. :D

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...