Khamis, 10 Januari 2013

Kisah Man...

Man. 18. Normal. Bukan gay. Tidak merokok dan bukan kaki perempuan, hanya kaki bangku sahaja. Ketinggian sederhana. Kulit kuning cirit. Tak berapa nak hensem. Bercita-cita menjadi superman pertama di Malaysia.

Ya, itulah dia lebih kurang serba sedikit mengenai biodata Man. Tampaknya seperti remaja-remaja yang lain. Kelihatan biasa sahaja. Namun, disebalik gaya nya yang bersahaja, tersingkap satu rahsia didalam dirinya. Dia.. dia.. eii!! tak saspen aa bagitau awal-awal.

Ok, sambung cerita...

Hidup bersama keluarga, Man merupakan anak yang ketujuh dari sebelas orang adik beradik. Ayahnya sudah tiada... baru pergi kerja tadi. Ibunya pula seorang surirumah yang sukses. Mampu untuk menguruskan sebelas orang anak tanpa merungut walau berbaldi-baldi dan bertong-tong keringat diperah. Tak pernah komplen ataupun mengadu. Oh, contoh ibu misali. Cuma, kadang-kadang dia update status di facebook mahupun post tweet di twitter sahaja. "letih la harinie.. overhaul jamban dan polish sayap kipas" "nak masak apa untuk makan tengah hari ni eh?" "alahai~ beginila rasanya bila ada 11 orang anak, rumah tak pernah nak teratur... hmph!" adalah antara tweet dan status yang menjadi favourite beliau. Oh, lupa nak perkenalkan, nama ibu Man, Kinah. Nama penuh Hulk.. Hulkinah.

Bapa Man bekerja sebagai buruh kasar. Kerjanya duduk didalam ofis sambil memegang kepala dan memikirkan masalah duniawi. Macam mana nak mengatasi masalah obesiti dikalangan tapir diseluruh dunia, macam mana nak hentikan pergolakan di Syria. (Syria, cyber cafe tempat Man selalu lepak bermain Dota 2.), dan bagaimana nak dapatkan approval dari bini untuk kawen baru adalah antara masalah-masalah yang perlu diselesaikan oleh bapak Man. Alamakk, aku lupe lagi nak perkenalkan. Nama bapak Man, Riz. Nama penuh, Keriz Evan. Kacukan Bugis dan Belanda. Jadi Belangis.

Ok, mari kita berbalik kepada Man. Apa yang sangat istimewa pada dirinya itu.

Sebenarnya...

Man....

Hahah. Aku takde idea. Saje jer nak pektis. Lame dah tak buat novel. Plus, aku pun dah beberapa hari tak apdet blog. Cilake tenet opis down. Huu~ Ok lah, nak sambung keje. Babai~ >.<



10 ulasan:

  1. Semangat baca kisah man tapi.... hahaha~

    BalasPadam
  2. mencik mencik cerita tergantung..hahahahaha

    BalasPadam
  3. hahaha , excited dh baca , tapiiii....tergantung daaa

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahah. Sorry~ lenkali kite buat novel penuh ek? hee~ :)

      Padam
  4. Balasan
    1. Oi! dah kentut ya, boh lupak flushhh!! hahah

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...