Ahad, 26 Januari 2014

Tak berjaya nak publish...

Damn! rasanya dah dua tiga kali percubaan untuk publish entri thru Blogger Droid tapi tak berjaya. Rasanya ni entri ketiga yang Blogger Droid tak berjaya nak update. Bukan entri yang sedang dibaca, tapi entri tu entri lain. Dah siap taip panjang, berkias-kias, ayat berbunga-bunga tapi yang sangat menyepoilnya adalah Blogger Droid buat palat. Kencing aku, kata entri tu dah siap dipublished. Aku tak tahu macam mana nak copy isi dari apps tu masuk ke sini (sebab kalau aku tau, mesti dah buat dah), jadi aku decide untuk taip entri baru.

Bukannya first time aku guna Blogger Droid. Berapa banyak entri dah dia tolong aku update. Cuma aku kesal sebab masih tak jumpa dimanakah puncanya. Aku sayang nak buang apps tu (sebab apps tu simple dan boleh diharap not till dia buat palat). Kalau nak harapkan apps dari Blogger sendiri (sebab Blogger Droid ni third party apps), memang tak jalan lahhh. Sebab.. sebab.. err.. Blogger punya apps macam haromm. Senang cerita kau anggap Blogger Droid as Google Chrome manakala Blogger (apps for android) adalah Internet Explorer version zaman Jepun dulu. Faham? good! tak perlu la aku nak explain panjang-panjang lagi.

Sebenarnya aku nak cerita apa nie? aku tak nak cerita apa-apa lah. Datang sini nak bagitau yang aku tak leh update entri guna fon haku. One of the reason kenapa aku pilih nak update thru fon adalah sebab fon nie lagi mobility compare to others gadget. In terms of size, fon kan kecik, so lagi senang laa. Kecik, susah nak taip? well, aku tak rasa aku ada masalah kat situ sebab so far, aku memang puas hati dengan prestasi dan performance Xperia L (ehem, tepuk sikitt~). L dah bagi aku yang terbaik. Kalau nak kata L paling the best in the world tu tak laa. Cuma nak kata, L pun dah enough. Kau yang mentaliti asyik nak terbaik dari ladang lah, best in the world lah, better setting balik sasaran ko tuh. Kalau yang sedia ada dah cukup, kira okey laa tu, kan? belajar tanamkan sifat bersyukur nie penting tau.

Dah ah. Maghrib oi. Chaow!

10 ulasan:

  1. Balasan
    1. Hah ye lah. Sorry, takde hadiah. Trimass! :D

      Padam
  2. Ape first2 kaw hengat ni blog serius ke

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ko pun nak first gak ker? ambik laaa~ banyak kot first aku ada. Heheh.

      Padam
  3. Alah yg kaw nak butthurt tu knape ??? cheyyyy

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ha'ah kan? watlek sudeyhh. Hewhewhew.

      Padam
  4. Pergh aku nk menulis sepatah ayat kat tablet/gadget pun berkurun

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heheh. Prektis bro, prektis. :)

      Padam
  5. samalah.. selalu kenak palat..tiba-tiba lekak taip panjang2 terus ilang.. so tpksa juaklah updet blog pake lappy jak.. ngee. btw im you 64th follower

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan? angol palak tukk. Huhu~ yeah, thanks yooo!! my 64th follower. Hee~ :)

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...